Vi söker lärare i nord- och sydsamiska

Vi söker lärare i nord- och sydsamiska

Vill du vara med och föra vidare de samiska språken vid Sámij åhpadusguovdásj? Vi söker dig som behärskar nord- eller sydsamiska muntligt och skriftligt och är intresserad av att lära det vidare. Pedagogisk kompetens och/eller dokumenterad erfarenhet att undervisa i språk är meriterande, men inget krav. 

Sámij åhpadusguovdásj har i 80 år haft en betydande roll i det samiska samhället. Skolan har under alla dessa år utbildat unga och vuxna inom duodje, samiska språk, rennäring, kultur och historia. Sámij åhpadusguovdásj vision lyder: “Lev, lär och utveckla från generation till generation”. Vi hoppas att du vill vara med och förverkliga den visionen!

Är du intresserad? Läs mer, och ansök, på Arbetsförmedlingens platsannonser för respektive tjänst!

Lärare i sydsamiska: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/27173473
Lärare i nordsamiska: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/27173567

Sista ansökningsdag är 2 april 2023. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

För frågor, kontakta: matilda.burman[@]samernas.se

Dela inlägget

Vill du studera på Sámij åhpadusguovdásj?

Ta en titt på våra aktuella utbildningar och kurser!

Mer i fokus

Filmlansering: ”Dálátjij ja duobbelij”

I samband med Jokkmokks marknad 2024 smygstartar vi firandet av Sámij åhpadusguovdásj 130-årsjubileum. Skolan fyller 80 år; duodjeutbildningen fyller 50 år. Vi smygstartar med en

Marknadsprogrammet 2024

Här hittar du information om allt som händer under Jokkmokks marknad 2024 på Sámij åhpadusguovdásj! En karta över skolans område och tillhörande fastigheter hittar du

Undrar du över något?
Hör av dig!

0971-440 00

Adress: Borgargatan 2, 962 31 Jokkmokk

E-post: info@samernas.se