Som arrangör så vill Sámij åhpadusguovdásj agera med ansvar genom att undvika att sprida smitta. Vi har övervägt att arrangera marknad utomhus, men väljer att avstå även det för Jokkmokks marknad 2022.

Många av 2022 års aktuella försäljare har återkopplat att de väljer att avstå medverkan till årets marknad, vilket är beslut som vi respekterar.

Som arrangör för en stor samisk samlings- och marknadsplats för hantverk, konst och material så har Sámij åhpadusguovdásj presenterat ett förslag om marknadsföring av 2022 års aktuella försäljare via sociala medier och eventuellt hemsida. Mer information om detta kommer.

Oahppij vuosádis – Seailluhit, andraårsstudenter slöjdutställning kommer sedvanligt att arrangeras och byggas som en del i utbildningen och en prioritet för SÅG. Vernissage och visning av utställning kommer att genomföras utifrån gällande restriktioner. Mer information om detta kommer.

Även arrangemanget Marknadsafton av Sámij åhpadusguovdásj förstaårsstudenter ställs in.