Filmlansering: ”Dálátjij ja duobbelij”

I samband med Jokkmokks marknad 2024 smygstartar vi firandet av Sámij åhpadusguovdásj 130-årsjubileum. Skolan fyller 80 år; duodjeutbildningen fyller 50 år. Vi smygstartar med en digital premiär av filmen ”Dálátjij ja duobbelij – Hittills och framöver”. Med den vill vi titta tillbaka på historien, och samtidigt lyfta blicken mot framtiden.

Dessutom vill vi att ni spikar datumet 24 maj. Då väntar Gildástallam, jubileumsfesten där vi bjuder på mat och underhållning. Vi flyttar även på jubileumsutställningen för att sammanfalla med Gildástallam. Mer information om jubileumsfesten hittar du här. Detaljer kring evenemanget uppdateras löpande!

Filmen kan du se i sin helhet här: https://www.trippus.net/samernas

Foto: CJ Utsi
Klipp: Sami Maldonado Lizarazu

Dela inlägget

Vill du studera på Sámij åhpadusguovdásj?

Ta en titt på våra aktuella utbildningar och kurser!

Mer i fokus

Vi söker lärare i dibmaduodje!

Sámij åhpadusguovdásj är en samisk utbildningsinstitution med gamla anor och en viktig aktör i det samiska samhället. Skolan har som övergripande mål att utveckla, bevara

Undrar du över något?
Hör av dig!

0971-440 00

Adress: Borgargatan 2, 962 31 Jokkmokk

E-post: info@samernas.se