Ny styrelseordförande och vice ordförande

Under Stiftelsen Sámij åhpadusguovdásj första ordinarie styrelsemöte för 2022 valdes Mariana Wiik till ny styrelseordförande. Jämte Mariana valdes Nils Johan Labba till vice ordförande. Båda valdes för perioden 2022–2025.

Mariana Wiik är utsedd av Same Ätnams för sin plats i styrelsen och hon tar över ordförandeskapet efter Per Gustav Idivuoma. Wiik är den första kvinnan på ordförandeposten efter lång tid av manligt ordförandeskap. Mariana Wiik är boende i Norrtälje och har sina rötter i området för Vilhelmina Norra sameby. Hon har god kännedom från utbildningsväsendet då hon sedan mitten av 70-talet jobbat inom detta genom olika befattningar. Kompetens finns som lärare och rektor och senast inom myndighetsutövning för skolfrågor. Mariana har tidigare företrätt Sameföreningen i Stockholm som ordförande såväl som vice ordförande.

Nils Johan Labba är utsedd av Svenska samernas riksförbund för sin plats i styrelsen. Nils Johan är en duodjiföretagare som är född och uppvuxen i Kiruna. Som tidigare elev och lärare vid Sámij åhpadusguovdásj har han god kännedom om verksamheten.

Dela inlägget

Vill du studera på Sámij åhpadusguovdásj?

Ta en titt på våra aktuella utbildningar och kurser!

Mer i fokus

Vi söker lärare i dibmaduodje!

Sámij åhpadusguovdásj är en samisk utbildningsinstitution med gamla anor och en viktig aktör i det samiska samhället. Skolan har som övergripande mål att utveckla, bevara

Undrar du över något?
Hör av dig!

0971-440 00

Adress: Borgargatan 2, 962 31 Jokkmokk

E-post: info@samernas.se