Vi söker handläggare!

Handläggare kursverksamhet, 100 %
Sámij åhpadusguovdásj är en samisk utbildningsinstitution med gamla anor och en viktig aktör i det samiska samhället. Skolan har som övergripande mål att utveckla, bevara och föra vidare samiska traditioner och samisk kultur, att erbjuda en mångfald av samiska utbildningar, att vara en kulturell mötesplats samt att stärka och bevara samisk identitet och samhörighet. Sámij åhpadusguovdásj uppdrag är att ge alla samer möjlighet att växa i sin kultur.

Skolan har idag 14 anställda.

Sámij åhpadusguovdásj söker nu en handläggare för kursverksamhet
Du bör ha god kunskap om det samiska samhället och intresse för frågor som rör samer. Vi tror att du har yrkesmässiga erfarenheter av att arbeta med samiska frågor eller utbildningsverksamhet för vuxna.


Arbetsuppgifter
I rollen som handläggare arbetar du med utveckling, samordning och utvärdering av skolans kursutbud, handläggning av anmälningar och antagning till utbildningarna samt med vikarieanskaffning till skolans helårsutbildningar.

Under Jokkmokks vintermarknad arrangerar Sámij åhpadusguovdásj aktiviteter i skolans lokaler samt hyr ut utställningsplats till olika företagare och organisationer. Du ansvarar för planering, handläggning och administrering av aktiviteter och uthyrning.

I arbetet ingår att du har många kontakter med skolans personal, samiska organisationer och samiska företagare.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är strukturerad och har god social förmåga. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt arbete och arbetar målinriktat mot de tidsplaner som är fastställda. Du har en god förmåga att kombinera ditt uppdrag med ett inkluderande förhållningssätt till verksamhetens behov. Du förväntas kunna arbeta självständigt, men även att samarbeta med andra i verksamheten såväl som personer utanför skolan. Arbetsuppgifterna ställer krav på en god förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

Ditt arbete är ett servicearbete och vi fäster därför stor vikt vid personliga egenskaper. I stressiga situationer har du förmågan att hålla dig lugn, stabil och kontrollerad. Vi tänker att dina kollegor beskriver dig som snäll, vänlig och omtänksam.

Meriterande är kunskaper i något av de samiska språken även erfarenhet av utbildningsverksamhet för vuxna är meriterande.

Generell information
Sista ansökningsdag: 2023-11-20
Arbetsplats: Sámij åhpadusguovdásj, Jokkmokk, Norrbotten
Anställningsform: Särskild visstidsanställning 2024-01-08—2024-12-20
Tillträde: 8 januari 2024 eller enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Kollektivavtal: Arbetsgivaralliansen
Övriga upplysningar: rektor, Matilda Burman, tel: 0971 440 02, eller e-post: matilda.burman@samernas.se


Dina ansökningshandlingar: Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev med två referenser samt eventuellt övriga handlingar.


Skickas till:
Matilda Burman
Sámij åhpadusguovdásj / Samernas utbildningscentrum
Borgargatan 2,
962 31 JOKKMOKK
eller via e-post: matilda.burman@samernas.se (ärendemening: ”Handläggare”)

Vill du studera på Sámij åhpadusguovdásj?

Ta en titt på våra aktuella utbildningar och kurser!

Nyfiken på hur en skoldag kan se ut?

Följ oss på Instagram!

Undrar du över något?
Hör av dig!

0971-440 00

Adress: Borgargatan 2, 962 31 Jokkmokk

E-post: info@samernas.se